AUTORIZOVANÝ DISTRIBÚTOR

ATLAS COPCO
prihlásenienákupný košík0,- €Fulltextové vyhľadávanie

Preventívny servis vám zabezpečí rýchlu návratnosť investícií do náradia

Preventívny servis musí byť vykonávaný vyškolenými autorizovanými osobami čo vám zaručí kvalitu prevedenej služby.



VYTVORENÉ: 11.04.2023




Náradie je počas preventívneho servisu rozobrané, vyčistené, premazané, je urobená kontrola mechanických častí, vymieňa sa mazivo a ak je potrebné, tak sa vymenia aj náhradné diely. Následne je náradie zložené a skontrolovaná jeho perfektná funkčnosť.


Výsledkom pravidelného a správne vykonaného preventívneho servisu je predĺženie životnosti zariadenia do ďalšej servisnej prehliadky a odstránenie prestojov vo výrobnom procese z dôvodu neočakávaných porúch zariadenia.


Oficiálne sektorové štatistiky síce neexistujú, ale naša prax potvrdila že, preventívna údržba a servis náradia ušetrí firme viac ako 50% nákladov vynakladaných na opravy náradia. Platí to u všetkých typov priemyselných podnikov. - Realita je však taká, že až 50% výrobných firiem na údržbe prerába. Pracovníci údržby v nej nevidia takú hodnotu, akú v realite má. Neprikladajú dôležitosť preventívnej údržbe pokial je náradie funkčné. Hrajú vabank so svojou výrobou – Pokazí alebo nepokazí sa náradie v tom najnevhodnejšom čase?

Ďalšou veľkou výhodou preventívneho servisu je, že sa môže vykonávať aj priamo na mieste, tzn. priamo vo výrobnej hale a do cca 1 hodiny (v závislosti od typu náradia) je servis ukončený a náradie opäť pracuje.